Kako postaviti kvalitetan oglas

Interesentni saveti za postavljanje kvalitetnog i vidljivog oglasa na google.

Saveti
18. Jul 2019
667 pregleda
Kako postaviti kvalitetan oglas

Poštovani korisnici oglasnog portala  www.srbijaoglasi.com od 17.07.2019 godine oglasi koji se postave na našem portalu važiće 60 dana od dana objavljivanja, dok će oglasi u kategoriji licni oglasi imati važnost 90 dana.

U skladu sa navedenim izmenama, ukoliko ste na portalu imali objavljene neke važne oglase, molimo vas da ih ponovo postavite ili obnovite radi bolje vidljivosti na internetu.

Dozvolite da vam damo nekoliko prijateljskih saveta vezanih za postavljanje samih oglasa.

Ove izmene su u skladu sa najnovijim promenama u guglovim algoritmima i samim pretragama vezanim za oglasne portale i slične direktorijume.

Na primer, imate oglas “prodajem štene pekinezera” postavljen 07.2018. a danas je 07.2019.??? Jasno je da je  u ovom trenutku pas iz oglasa stariji za godinu dana, a vlasnik oglasa igrom slučaja nije obrisao svoj oglas i posle nekog vremena moguće je da I dalje dobija pozive zainteresovanih kupaca, a da ni sam ne može da se seti o kom se oglasu i portalu radi. Da bi se izbegle ovakve situacije, savetujemo vam da brinete o svojim oglasima, da ih redovno ažurirate ili obrišete ukoliko predmet prodaje više nije aktuelan. Oglasi koji stoje jako dugo stvaraju utisak da se oglasni portal ne ažurira redovno, ima zastareo sadržaj, te zbog toga sam websajt dobija manju ocenu vezano za rangiranje websajta na google i gubi vidljivost na internetu. U tom slučaju na gubitku smo i mi i vi kao oglašivač.

Isti slučaj je i prilikom dupliranja sadržaja. Dupliranje sadržaja neće pomoći vašoj bržoj ili boljoj prodaji, a administrator sajta će vas automatski blokirati u tom slučaju.

 

Naših par saveta za bolji oglas

Tip#1

Prodajete stan u Novom Sadu i odmah u startu pravite grešku I napišete ovako:

VELIK I PROSTRAN KLIMATIZOVAN STAN NA PRODAJU POGODAN ZA PORODICU!

  1. Naslov je predugačak
  2. Koristili ste velika slova (što google mrzi)
  3. Napisali ste tekst koji verovatno niko neće ukucati u Google prilikom pretrage. ZAŠTO?

Dozvolite da vam objasnimo. Zamsilite sebe da u džepu imate 50 do 70 hiljada eura, sedate za kompjuter i šta ćete prvo kucati ako tražite na primer dvosoban stan. Kucaćete nešto poput ovoga: prodaja stanova novi sad, dvosoban stan na prodaju novi sad, agencije za prodaju stanova novi sad I tako dalje i tako dalje!!! Ni u jednom slučaju nećete kucati tekst iznad koji smo vam napisali kao primer.

 

Tip#2

Kako da sastavim oglas da bude interesantan za čitaoca i google.

 

Sve je ovo u principu jako jednostavno, suština cele priče je u marljivosti i vašem vremenu odvojenom da sačinite kvalitetan oglas, to jest koliko je vama uopšte stalo da prodate nešto?!

Držaćemo se primera stana u Novom Sadu

Naslov neka bude poput “Prodajem stan u novom sadu detelinara” ili na detelinari ili na novom naselju, nebitno.

Google već povezuje par delova i pri indexiranju sajta u pretragu nakon odobrenja i objave oglasa iz naslova se vidi o čemu se radi, mada se i ovaj naslov da modifikovati kako god hoćete.

Stavka broj dva je tekst oglasa I tu se nalazi prava magija. Na ovom mestu je jako važno vreme posvetiti detaljima I biti detaljan po pitanju objašnjenja oglasa I onoga što prodajte odnosno nudite. Poslušajte naš savet te ukoliko je moguće u tekst oglasa ubacite deo sadržine gornjeg naslova npr. prodaje se stan u novom sadu, tako da i u tekstu oglasa stoji reč stan u novom sadu na prodaju, verujte google zna zašto.

Tekst neka vam sadrži nešto ovako: Na prodaju stan, adresa ta I ta, izgrađen te I te godine, toliko kvadrata, prvi, drugi, treći vlasnik, ima ili nema parking mesto, sprat, itd. i na kraju bez obzira što ste stavili cenu u polje gore, obavezno ukoliko postoji mogućnost za tako nešto napišite moguća manja korekcija cene ili moguća zamena ili jednostavno napišite moguć dogovor. ZAŠTO? Pa zato što neko može jednostavno da smatra da je cena fiksna I da vam prodaja ne uspe. I sami znate da je u današnje vreme veoma teško prodati nešto.

 

Tip#3

Slike, slike, slike, najvažnije od svega!! Oglas bez slike je kao čovek bez zdravstvene knjižice. Ne gleda ga baš niko po našoj statistici, još ukoliko je oglašivač odlučio da opis svede na nekoliko reči, postavljanje takvog oglasa je gubljenje vremena. Kada postavljete oglas obavezno spremite minimum jednu, a maksimalno 12 fotografija kako bi zainteresovali potencijalnog kupca za vaš predmet prodaje. Ne zaboravite popularnu trgovačku izreku da “izlog prodaje robu u radnji”

 

Ovo su samo neki od saveta, a uskoro ćemo postaviti neki jer našem timu je stalo da kupujete I prodajete preko našeg portala i ostvarujete svoje ciljeve.

PS.Jedna od najvažnijih stvari je da ne postavljete duple oglase kako smo gore naveli sankcije su od google prema našem  sajtu a mi smo nerado primorani da korisnike koji se ne pridržavaju pravila sajta -  uslovi korišćenja da blokiramo i onemogućimo dalje korišćenje oglasnog portala.Imajte na umu da se svaki oglas al bukvalno pregleda od strane administratora,čita,pregledaju slike pošto stremimo da stvarno napravimo kvalitetan portal sa pravim stvarima, bez nadrilekara,virtualnih poslova bez zarade kao i oglase koji u svom opisu dovode do zablude naše korisnike!

Autor teksta

Jagodić.B

Komentari

Slika prodavca Cvećara Fragola
Cvećara Fragola on 19. Jul 2019
Hvala na obavestenju.

Dodaj novi komentar

Morate biti prijavljeni da biste dodali komentar