Rendzi cookies su medenjaci,decentni ,orginalni trendi detalji koji osvajaju na prvi pogled.Proizvedeni od kvalitetnih sastojaka,ukraseni po vašoj zelji pravi su poklon na vašim vencanjima a i nezaobilazan deo slatkih stolova,jer pored svog sjajnog izgleda oni su u potpunosti jestivi!
Sjajna uspomena koja ce vaše goste uvek podsecati na vas i vas dan!

 

Sigurno se pitate šta je to što ih čini tako posebnim? Pre svega izgled koji može biti razlicitog oblika,u Rendzi cookies radionici potrudiće se da i sve vaše zamisli prenesu na medenjake, kao i ukus u kom su savršeno izmiksani neki od sastojaka kao što su domaći med, cimet, korijander, anis, dumbir itd. Za svaku od neobicnih šara zaslužan je materijal royal icing pomocu kog svaki od medenjaka jedinstveno izgleda.

Medenjacima možete poželeti srećno rodjenje beba,ljubavnu poruku,srećan rodjendan,odlaske u penziju.
Tema je mnogo a oni se uklapaju u svaku od njih ?? Ni jedna druga poslastica ne pruža tako velike mogucnosti za izražavanje kreativnosti kao sto su upravo ovi kolacici ?

Capture  

 

Za teks zahvalni,Cvećara Fragola Sremska Mitrovica.

 

 


 

 

Kako hrana utiče na zdravlje?

healthy food

Hrana koju jedemo daje našim telima "informacije" i materijale koji im trebaju da funkcionišu ispravno. Ako ne dobijemo ispravne informacije, naš metabolički proces trpi i naše zdravlje opada.

Ako nabavimo previše hrane ili hrane koja našim telima daje pogrešne instrukcije, možemo postati prekomerna težina, podhranjeni i rizikovati razvoj bolesti i stanja, kao što su artritis, dijabetes i bolesti srca.

Ukratko, ono što jedemo je centralno za naše zdravlje. Razmotrite da u svetlu Vebsterove definicije medicine: "Nauka i umjetnost koja se bave održavanjem zdravlja i prevencijom, ublažavanjem ili lečenjem bolesti".

Hrana deluje kao lek - da održava, sprečava i leči bolesti.  

 


 

Kako saznati da li je motorno ulje loše Iako ljudi traže usluge ovlaštenog servisa za auto popravke iz različitih razloga - uključujući dijagnozu svetla za provjeru motora i popravku kaiša, kočnica i točkova - jedan od najčešćih tipova auto održavanja je promena ulja. Na sreću, ovaj proces je veoma jednostavan. Pogledajte ovaj video za nekoliko saveta kako da otkrijete da li je vaše motorno ulje loše.

Brza vizuelna inspekcija bi trebalo da vam kaže mnogo toga o tome šta treba da znate o svom ulju. Ako vidite uljanu mericu, ona je i dalje relativno čista; Međutim, ako je ulje neprozirno, mora se promeniti. Uverite se da miris vašeg ulja podseća na miris novog ulja iz konzerve i proverite kapicu za bele naslage koje ukazuju na nemogućnost apsorpcije i rasipanja vlage. Takođe možete jednostavno uzeti u obzir kada ste poslednji put promenili svoje ulje, jer ga treba zameniti svake tri do četiri hiljade milja to jest nekih 6000 do 8000 kilometara.

 

 

 


 

Dijagnoza glavobolja i migrena

 

Rezultat slika za Headaches

 

Da bi se dobio pravilan tretman za glavobolje i migrene, mora se napraviti ispravna dijagnoza. To znači da će vaš lekar prvo pitati o istoriji vaših glavobolja. Važno je opisati simptome i karakteristike glavobolje što je moguće više i detaljnije.

Istorija glavobolje

Vaše glavobolje mogu biti bolje dijagnostifikovane ako kažete vašem doktoru sledeće:

1.Koliko ste imali godina kada su glavobolje počele
2.Koliko dugo ih doživljavate
3.Ako doživite neku vrstu glavobolje ili više tipova glavobolje
4.Koliko često se javljaju glavobolje
5.Šta uzrokuje glavobolje, ako je poznato (na primer, da li određene situacije, hrana ili lekovi izazivaju glavobolje?)
6.Ko drugi u vašoj porodici ima glavobolje
7.Koji simptomi, ako postoje, nastaju između glavobolja
8.Ako su vaše škole ili radni učinci uticali na glavobolje